BOSPEEN MET BALSAMICO

bospeen balsamico

Deze op Italiaanse wijze bereide bospeen met balsamico is pas echt lekker om te eten. Een totaal andere smaak als de gekookte variant. Bovendien ziet dit gerecht er erg leuk uit op het bord als je een kleine stukje groen eraan laat zitten. Kinderen vinden deze variant meestal ook erg lekker. Dit bijgerecht kun je bijna overal bij serveren.

 



Bereidingstijd: 30 min
Menugang: Bijgerecht
Bereidingswijze: Koken
Aantal personen: 2 pers.


1 bos bospeen
100 ml olijfolie
2 el balsamicoazijn
4 el platte peterselie, blaadjes fijngesneden
1 teen knoflook fijngesneden


Bereid de bbq voor op direct grillen, medium warm.
Was de hele bospeen en schil/rasp ze netjes en laat er 2 cm loof aanzitten. Doe de bospeen samen met de olie, balsamicoazijn en knoflook in een schaal en laat dit even marineren. Rooster de bospeen op de bbq langzaam gaar. Schep ze 1 of 2 keer om. Doe voor het serveren de peterselie erop.

bospeen balsamico

Over de auteur

BBQ fanaat met lekkere barbecue recepten. WEBER style en TAPAS BBQ is de specialiteit. In te huren voor BBQ met Chef, Workshops en demonstraties. Official & Certified Weber Grill Master.