Broodje Beef Brasil

Beef BrazilDit heerlijke bbq broodje Beef Brasil is bij uitstek het gerecht om te eten bij voetbalwedstrijden, feesten en partijen.

Pittig en vol van smaak. De smaak van Brasil !

 

Bereidingstijd:  15 minuten excl. 30 min. marineren
Menugang: Hoofdgerecht of Tapa
Bereidingswijze: Directe grillmethode
Aantal personen: 4 a 5 personen

600 – 700 gram biefstuk, picanha of bavette
2 el olijfolie
2 tl italiaanse kruiden
1 el jalapeños (fijn gesneden)
1 ui (fijngesnipperd)
1/2 bakje koriander (a 15 g, fijngesneden)
1 el rodewijnazijn
3 tomaten (in kleine blokjes)
8 shoarmabroodjes
40 g rucola 

Steek de barbecue aan en bereid de barbecue voor op heet direct grillen (searing).
Meng de beef met de olie en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
Laat de beef 30 min. afgedekt marineren.

Rooster de beef 7 min. op de barbecue, keer halverwege. Meng ondertussen de jalapeños, ui, koriander, azijn en tomaat. Voeg eventueel zout toe. Verwarm de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Snijd de broodjes open en bestrijk de binnenkant met het jalapeñomengsel. Beleg met wat rucola. Snijd de beef horizontaal in plakken van 2 cm. Leg de beef in de broodjes en verdeel de rest van het jalapeñomengsel erover.

Beef Brazil

Over de auteur

BBQ fanaat met lekkere barbecue recepten. WEBER style en TAPAS BBQ is de specialiteit. In te huren voor BBQ met Chef, Workshops en demonstraties. Official & Certified Weber Grill Master.