CROSTINI VAN DE BBQ

Crostini

Boven houtskool bereidt smaak bommetje. Crostini is een typisch Toscaans hapje dat je vaak tegen komt bij de antipasta. Lekker gekruid en door de verse tomaat ook fris. Op de BBQ zeer goed en makkelijk te maken.

 

 

Bereidingstijd:  10 minuten
Menugang: Tapa of voorgerecht
Bereidingswijze: Direct en indirecte grillmethode
Aantal personen: 4 a 5 personen


1 afbak stokbrood
40 ml olijfolie
1 teen knoflook
Italiaanse kruiden
2 a 3 tomaten (Tasty Tom)


Meng de olijfolie, knoflook en Italiaanse kruiden. Laat dit enkele uren trekken. Bereid de barbecue voor op 50/50 voor direct en indirect grillen ca. 200º C. Bak het stokbrood op het indirecte deel licht bruin en net niet helemaal gaar. Snij de tomaten in kleine blokjes en doe hier nog een beetje Italiaanse kruiden door. Snij het stokbrood in stukjes. Doe op elk broodje een beetje van het olijfolie mengsel en een beetje tomaat. Leg dit heel kort op het directe deel van de BBQ en rooster het broodje bruin, leg het daarna op het indirecte deel en laat het nog even nabakken. Opdienen en smullen maar.

Crostini

Over de auteur

BBQ fanaat met lekkere barbecue recepten. WEBER style en TAPAS BBQ is de specialiteit. In te huren voor BBQ met Chef, Workshops en demonstraties. Official & Certified Weber Grill Master.