ENTRECÔTE MET PESTO

Entrecôte pesto

Rood vlees en groen pesto laat zich zeer goed combineren. Dit BBQ bewijst maar weer eens dat lekker niet moeilijk hoeft te zijn. Simpel zonder veel toeters en bellen is vaak het lekkerst. Neem wel goed entrecôtes die geschikt zijn voor de BBQ, niet te dun en goede kwaliteit.

 

 


Bereidingstijd:  15 minuten excl. marineren
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Directe grillmethode
Aantal personen: 4 personen


4 entrecotes van minimaal 2 cm dik
3 el groene pesto
2 el olijfolie
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl gedroogde oregano of tijm


Meng alle kruiden tot een rub en wrijf hier het vlees mee in. Laat dit buiten de koeling 30 minuten intrekken en laat het vlees op kamertemperatuur komen. Bereid in de tussen tijd de BBQ voor op heet (searing) grillen. Rooster het vlees rare-medium op de hete BBQ in 3-4 minuten per kant. In aluminiumfolie inpakken en 5 minuten laten rusten. Opdienen en smullen maar.

Entrecôte pesto

Over de auteur

BBQ fanaat met lekkere barbecue recepten. WEBER style en TAPAS BBQ is de specialiteit. In te huren voor BBQ met Chef, Workshops en demonstraties. Official & Certified Weber Grill Master.