GARNALEN TAPA

IMG_4908

Simpel en lekker is in het kort wat je van deze garnalen tapa kunt zeggen. Als hapje bij de borrel, voorgerecht of tijdens een feest. Deze tapa is altijd een succes. De simpele bereiding vergt weinig tijd en kan perfect van te voren worden voorbereid.

 

 

 


Bereidingstijd:  < 10 minuten, excl. marineren
Menugang: Tapa, voorgerecht
Bereidingswijze: Directe grillmethode
Aantal personen:  aantal garnalen per persoon


Grote garnalen, rauw, ongepeld
Olijfolie
Sojasaus
Rode peper pasta
Knoflook
Citroen of limoensap
Peper


ChilisausOntdooi de garnalen half, ze moeten nog een beetje bevroren zijn en pel ze vervolgens. Maak van de overige ingrediënten een marinade die qua sterkte lekker is en voldoende is om alle garnalen mee in te smeren. Marineer de garnalen minstens 1 uur en rijg ze daarna aan een spies of satéstokje. Grill de garnalen op heet vuur tot ze mooi roze zijn. Dien de garnalen eventueel op met chilisaus

Garnalen

Over de auteur

BBQ fanaat met lekkere barbecue recepten. WEBER style en TAPAS BBQ is de specialiteit. In te huren voor BBQ met Chef, Workshops en demonstraties. Official & Certified Weber Grill Master.