GRILL METHODES

DE 4 BASISTECHNIEKEN

Directe grillmethode
Direct grillen op gelijkmatige temperatuur op het gehele grillrooster. Voor het snel bereiden van worsten, hamburgers en groentespiesen is dit de ideale manier. Grilltijd: <30 minuten.

Indirecte grillmethode
Grote stukken vlees zoals rollades of gevogelte worden indirect gegrild. Met deze methode wordt de warmtebron verplaatst naar de buitenkanten van de barbecue. Deze methode voorkomt dat gerechten verbranden voordat de binnenkant gaar is. De werking hiervan is hetzelfde als een heteluchtoven in de keuken. Ideaal voor het roken op de barbecue en in de winter. Grilltijd: >30 minuten.

50/50 grillmethode
Bij de 50/50 methode is de warmtebron de helft van de barbecue, waardoor er twee warmtezones gecreëerd worden. De directe warmte wordt dan gebruikt om het voedsel dicht te schroeien en op de indirecte methode gaart het voedsel verder. In het bijzonder middelgrote stukken vlees worden zacht en sappig.

Circulaire grillmethode
Bij deze grillmethode worden de gloeiende briketten aan de de gehele zijde van de barbecue gelegd in de vorm van een cirkel. Deze grillmethode wordt veel gebruikt wanneer er pizza’s of brood gemaakt worden.

 

RECEPTEN

  • Broodje Beef Brasil Broodje Beef Brasil
  • VARKENSHAAS SPIES VARKENSHAAS SPIES Heerlijke spies met rozemarijn en honing marinade.
  • ENTRECÔTE MET PESTO ENTRECÔTE MET PESTO Rood vlees en groen pesto laat zich zeer goed combineren.
  • DOLCE GIULIETTA DOLCE GIULIETTA Dit Italiaanse dessert lijkt erg veel op Tiramisu.
  • CROSTINI VAN DE BBQ CROSTINI VAN DE BBQ Boven houtskool bereidt smaak bommetje
  • GARNALEN TAPA GARNALEN TAPA Simpele en lekkere tapa.
  • GEROOKTE BEENHAM GEROOKTE BEENHAM Zelf gerookte beenham. Dit recept leent zich zeer goed voor de winter barbecue.
  • SUID AFRIKANER BRAAIWORST SUID AFRIKANER BRAAIWORST Suid Afrikaner braaiworst met lekkere saus.
  • BOSPEEN MET BALSAMICO BOSPEEN MET BALSAMICO Op Italiaanse wijze bereide bospeen, echt lekker om te eten.