VARKENSHAAS SPIES

Varkenshaas spies

Heerlijke spies met rozemarijn en honing marinade. Zacht, kruidig en zoet zijn de smaken die zo goed combineren in dit recept. Een lekkere volle spies om op de BBQ te grillen.

 

 

Bereidingstijd:  15 minuten excl. marineren
Menugang: Hoofdgerecht
Bereidingswijze: Directe grillmethode
Aantal personen: 4 a 5 personen


600 – 800 gram Varkenshaas
Scheutje rode wijn
1 teen knoflook
1 takje verse rozemarijn
2 el honing
Scheutje ketjap manis


Meng de rode wijn, knoflook, rozemarijn, honing en ketjap. Snij de varkenshaas in stukken van 3 x 3 cm. Laat de varkenshaas trekken in het kruidenmengsel. Doe de stukken op een metalen spies. Bereid de barbecue voor op heet direct grillen (searing). Grill de spiesen in 10 minuten gaar en laat ze daarna in aluminium folie nog een paar minuten rusten. Opdienen met bijvoorbeeld risotto en witte bonen (cannellini) salade.

Varkenshaas spies

Over de auteur

BBQ fanaat met lekkere barbecue recepten. WEBER style en TAPAS BBQ is de specialiteit. In te huren voor BBQ met Chef, Workshops en demonstraties. Official & Certified Weber Grill Master.